تریستور

تریستورها نیمه رساناهایی هستند که برای قدرت به کار می روند و از 4 لایه P-N-P-N تشکیل یافته است و از سه پایه آند،کاتد،گیت تشکیل شده است.

تریستور ها از پایه گیت کنترل می شوند و پایه های آند و کاتد به مدارات قدرت وصل هستند.

تریستورها یک کلید الکترونیکی بی صدا و با سرعت بسیار بالا می باشد و یک کلید یک طرفه ایست که در جریان برق درآن همیشه از سمت آند به سمت کاتد است و با قطع ولتاژ گیت تریستور

شرایطی که در آن  تریستورها وضعیت هدایت به خود میگیرند:

1-ولتاژ آند نسبت به کاتد مثبت باشد.

2-ولتاژ گیت از ولتاژ کاتد بیشتر باشد.

3-برای اینکه تریستورها روشن بماند جریان آند بایستی به اندازه کافی بیشتر باشد.

کوموتاسیون تریستور

1-ولتاژ آند به کاتد منفی باشد.

2-جریانهای عبوری از سمت آند به کمتر از مقدار بحرانی برسد.

نحوه بستن تریستور

برای قرار دادن تریستور در مدار قدرت بایستی تریستورها تحت فشار استانداردی قرار بگیرند برای همین منظوربا دستگاهی به نام ترکومتراین عمل صورت می گیرد.

تغیرات دمایی آب ورودی وخروجی نباید بیبش از15درجه سانتی گراد باشد چون احتمال سوختن تریستوربالا میرود.

زمان وخاموش وروشن شدن تریستورهایی که دریک تابلو برق قرار میگیرد باید یکسان باشد چون اگر تریستوری دیر عمل کند فشار جریان بر روی تریستورهای دیگر می افتد وباعث سوختن تریستورهای دیگر میشود.

برقکار محترم بایستی خازن ومقاومت اسنوبر را بازدید دوره ای نماید چون این قطغات بامرور زمان آسیب می بیند واهم آنها کاهش می یابد واین عدم هم خوانی نیز باعث سوختن تریستورها می شود.

انتخاب چوک در مدار کوره های القایی بسیار هم میباشد زیرا باعث دفع تلفات ولتاژوجریان میشود تا تریستورهای موجود درتابلو برق آسیب نبینند.

برای اینکه سیگنال ارسالی به گیت امنیت تریستور امنیت داشته باشد و  ولتاژ قدرت به تریستورها آسیب نرساند باید تریستور فرمان خودشان را از فیبر نوری دریافت نمایند.